Προηγούμενη σελίδα

Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας

 

Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου

Η μεγάλη συμβολή των Εκθέσεων Αρχιτεκτονικού Έργου στην ανάδειξη της σημασίας της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και στην προβολή του έργου σύγχρονων ελλήνων αρχιτεκτόνων, τις καθιστούν απαραίτητες τόσο για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε ζητήματα αρχιτεκτονικής, όσο και στην αλληλογνωριμία και αυτογνωσία των ίδιων των αρχιτεκτόνων.
Μία σημαντική έκθεση την 4η Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου που οργάνωσε στην Πάτρα ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη το ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης το διάστημα από 26 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2004.
Η έκθεση θα φιλοξενείται στο αίθριο του παλιού τελωνείου στο λιμάνι και θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 18.30 - 22,30
Την ημέρα των εγκαινίων, Δευτέρα 26 Απριλίου 2004 και ώρα 19.30 ο Πάνος Δραγώνας, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του πανεπιστημίου Πατρών θα παρουσιάσει το θέμα «Πόλεις-(Λιμάνια)».
Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η προβολή του σύγχρονου αρχιτεκτονικού έργου μέσα από την παρουσίαση του ευρύτερου δυνατού φάσματος μελετών και προτάσεων της τελευταίας πενταετίας.
Το θέμα της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού έργου έχει θέμα «Παράλιες Ζώνες και Αστικά Συμβάντα» και εστιάζεται στο χειρισμό του ορίου της πόλης με το νερό και στο σχεδιασμό του θαλασσίου μετώπου ως καθοριστικού μηχανισμού στη δυναμική της ανάπτυξης της πόλης. Η προβληματική ωστόσο διευρύνεται έτσι ώστε υπό τον τίτλο «Αστικά Συμβάντα» να συμπεριλάβει ζητήματα σχεδιασμού του αστικού χώρου και ανάπλασης της πόλης και θέματα επαναπροσδιορισμού της σχέσης του κατοικούμενου χώρου με τα φυσικά στοιχεία (και ιδιαίτερα με το νερό)..
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 95 έργα που επιλέχθηκαν από ένα σύνολο 226.Η αξιολόγηση έγινε από τους αρχιτέκτονες Σάββα Κονταράτο, Γιώργο Πανέτσο και Ρένα Σακελλαρίδου.
Οι μελέτες θα παρουσιαστούν στις παρακάτω τέσσερις ενότητες:
1.Χώροι κατοικίας, 2. χώροι συλλογικότητας, 3. χώροι κατανάλωσης και αναψυχής. 4. χώροι εργασίας και παραγωγής ενώ μια Πέμπτη ενότητα αφιερώνεται στις διπλωματικές / μεταπτυχιακές εργασίες.

 

 

Αρχή σελίδας