Προηγούμενη σελίδα

Έκθεση & Συμπόσιο : «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική». Πάτρα, 2 & 3 Ιουνίου 2006

 

Oι ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

στην ΕΥΡΩΠΗ και την ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ
2006-2007 παρουσιάζονται στην ΠΑΤΡΑ

AGENDA

Επίτροποι: Winy Maas (Ευρώπη) & Riken Yamamoto (Ασία-Ειρηνικός)

16 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ
από την ΕΥΡΩΠΗ & την ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟ

Έκθεση: Εγκαίνια 2 Ιουνίου 2006, 6:30 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 2-12 Ιουνίου 2006
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Συμπόσιο: 3 Ιουνίου 2006, 10:30 π.μ.
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάζεται στην Πάτρα την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2006, η τέταρτη έκθεση του προγράμματος «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική».

Σε μια πενταετία, από την πρώτη της διοργάνωση το 2001 ως κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιαπωνίας που υλοποιήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία Ευρωπαίων συμβούλων πολιτισμού και τύπου στην Ιαπωνία, οι «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική» εξελίχθηκαν σε διαπεριφερειακό πρόγραμμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας-Ειρηνικού. Οι προηγούμενες τρεις εκθέσεις φιλοξενήθηκαν σε δεκατρείς πόλεις, που περιελάμβαναν πέντε Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης (Πόρτο, Ρότερνταμ, Σαλαμάνκα, Λίλλη και Κορκ) αλλά και τη Γάνδη, το Μπορντό, τη Λισαβόνα τη Μαδρίτη, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Μελβούρνη και το Ανγιάνγκ. Η τέταρτη Έκθεση, μετά την Πάτρα, θα ταξιδέψει στο Λουξεμβούργο, το Τόκιο, τη Μελβούρνη, το Περθ και σε άλλες ασιατικές πόλεις.

Το πρόγραμμα επιχειρεί να φέρει σε επαφή νέους αρχιτέκτονες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ασία-Ειρηνικό ώστε να παρουσιάσουν το έργο τους και να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους μέσω εκθέσεων και συμποσίων αλλά και να οικοδομήσει δίκτυα τόσο μεταξύ των αρχιτεκτόνων όσο και μεταξύ των διαφόρων πόλεων και πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εκθέσεων, σημαντικοί αρχιτέκτονες λειτούργησαν ως επιμελητές επιλέγοντας τους αρχιτέκτονες που συμμετείχαν.

Για τη φετινή τέταρτη Έκθεση, οι επίτροποι-αρχιτέκτονες Winy Maas του γραφείου MVRDV (Ολλανδία) και Riken Yamamoto (Ιαπωνία) επέλεξαν 16 αρχιτέκτονες. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν οι: R&Sie(n) (Γαλλία), BIG – Bjarke Ingels Group (Δανία), JDS architects (Δανία), Ανδρέας Αγγελιδάκης (Ελλάς), NL architects (Ολλανδία), Enric Ruiz-Geli – Cloud 9 (Ισπανία), Dogma/Office (Ιταλία/Ολλανδία), Polaris Architects (Λουξεμβούργο/Βέλγιο), Zizi & Yoyo (Εσθονία) ενώ από την Ασία-Ειρηνικό συμμετέχουν οι: Sean Godsell Architects (Αυστραλία), Ιredale Ρedersen Ηook Αrchitects (Αυστραλία), Taira Nishizawa Architects (Ιαπωνία), MADA s.p.a.m. (Κίνα), Mass Studies (Κορέα), Duangrit Bunnag Architect Limited (Ταϊλάνδη), Gary Chang – Edge Design Institute Ltd. (Χονγκ-Κονγκ, Κίνα).

Η οργάνωση της Έκθεσης και του Συμποσίου στην Πάτρα έγινε από την Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συντονιστής της Έκθεσης και του Συμποσίου είναι ο αρχιτέκτων Γιάννης Αίσωπος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη συνδιοργάνωση είχαν η Επιτροπή «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό», το Βασιλικό Τεχνολογικό Ίδρυμα της Μελβούρνης και την Κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Η Έκθεση και το Συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου Πατρών. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006, ώρα: 18:30. Το Συμπόσιο στο οποίο θα μιλήσουν οι δύο επιμελητές και θα παρουσιάσουν το έργο τους όλοι οι συμμετέχοντες αρχιτέκτονες θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου 2006, ώρες: 10:30-19:40. Η διάρκεια της Έκθεσης είναι: 2-12 Ιουνίου 2006 και οι ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00.

Παράλληλα με την Έκθεση «Νέες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική στην Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό 2006-2007» θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, τις ίδιες ημέρες και ώρες, η έκθεση 25 Διπλωματικών Εργασιών των φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μια επιλογή Διπλωματικών Εργασιών από την ίδρυση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ως τώρα.


Αρχή σελίδας