Προηγούμενη σελίδα

Εκδήλωση «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ιστορικά κέντρα πόλεων» - Βέροια - 20 Μαρτίου 2006

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την εκδήλωση «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ιστορικά κέντρα πόλεων».

Τα ιστορικά κέντρα αποτελούν διαχρονικά τον πυρήνα των πόλεων, καθώς, παράλληλα με την κατοικία, συγκεντρώνουν διοικητικές, θρησκευτικές, οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες. Γοητευτικά, φορτισμένα σήμερα με ιστορικές μνήμες, με κτίρια μνημειακού χαρακτήρα, όπου το παρελθόν συναντιέται με το παρόν και το μέλλον, αποτελούν επιπλέον στις μέρες μας, πόλο έλξης επισκεπτών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο. Τα ανωτέρω οδηγούν διεθνώς σε οργανωμένες προσπάθειες για την αποσυμφόρησή τους. Εξέχουσα θέση στις προσπάθειες αυτές κατέχουν νέοι σχεδιαστικοί προβληματισμοί για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να προκύπτουν ισχυροί παράγοντες έλξης για τον επισκέπτη αλλά και βιωσιμότητας για το μόνιμο κάτοικο.

Η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Τ.Ε. Ημαθίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ημαθίας διοργανώνουν διάλεξη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, την Δευτέρα 20 Μαρτίου, ώρα 19.30, με ομιλητή τον κ. Θάνο Βλαστό, πολεοδόμο – συγκοινωνιολόγο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Ε.Μ.Π.

Ο κ. Βλαστός έχει σπουδάσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., στην Ecole Spéciale des Travaux Publics και στην Ecole Nationale des Ponts et Chaussées του Παρισιού και στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης. Υπήρξε για αρκετά χρόνια Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων Car Free Cities. Έχει συμμετάσχει με Ανακοινώσεις σε πολλά Συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

 

Για τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Η Πρόεδρος
Α. Καλογήρου

Η Γραμματέας
Ε. Κουπίδου

Για την Ελληνική Εταιρεία

Η Πρόεδρος
Π. Θεολογίδου

Η Γραμματέας
Κ. Τσαουσίδου

 


Αρχή σελίδας