Προηγούμενη σελίδα

Φιλοξενία και περιήγηση ομάδας Φιλανδών συναδέλφων στην Ελλάδα

 

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ


Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ελλάδας (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)

Τον ερχόμενο Οκτώβριο (3-6.10.2003), η Φινλανδική Πρεσβεία θα φιλοξενήσει ομάδα αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και κατασκευαστών από την Φινλανδία. Η ομάδα αυτή ανήκει στη PIRA (Οργάνωση της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας της περιοχής Pirkanmaan), η οποία προγραμματίζει κάθε χρόνο επίσκεψη σε κάποια περιοχή της Ευρώπης ώστε οι συμμετέχοντες να δουν σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα στην επιλεγμένη περιοχή. Φέτος θα επισκεφθούν την Αθήνα (περίπου 45 άτομα).

Τους ενδιαφέρει να δουν τα πιο σημαντικά και πρόσφατα κτήρια στην περιοχή της Αθήνας. Επίσης τους ενδιαφέρει να δουν τα έργα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τα έργα υπό κατασκευή. Για την περιήγηση αυτή, θα τους διατεθεί λεωφορείο την Σαββάτο 4 Οκτωβρίου από τις 9:00 ως τις 17:00. Ελπίζουν ότι με τη βοήθεια των Ελλήνων συναδέλφων τους θα μπορέσουν να κάνουν μια πιο διεξοδική περιήγηση, λαμβάνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προτεινόμενα κτήρια. Μετά την περιήγηση, θα ακολουθήσει δεξίωση για τους Φιλανδούς και Έλληνες συμμετέχοντες στην κατοικία του Πρέσβη της Φινλανδίας, κ. Norrback. Σκοπός της δεξίωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση συνεργασίας ανάμεσα στους Φιλανδούς και τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, η ομάδα των Φιλανδών σκοπεύει να χωριστεί σε μικρότερες ομάδες, ανάλογα με τα προσωπικά ενδιαφέροντα του κάθε συμμετέχοντα. Οι ομάδες αυτές θα πραγματοποιήσουν περιηγήσεις στην Αθήνα για να επισκεφθούν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κτήρια, χρησιμοποιώντας ταξί, το μετρό, κλπ. Θα μπορούσατε να μας κάνετε κάποιες προτάσεις;

Με τιμή,

Reetta Kaukinen
Commercial Attache
Φινλανδική Πρεσβεία, Αθήνα

 

Μετά από αίτημα της Φιλανδικής Πρεσβείας ο ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ οργάνωσε την ημερήσια «Αρχιτεκτονική» Περιήγηση στην Αθήνα, ομάδας 45 συναδέλφων από την πόλη Tampere.

Η ομάδα αυτή αποτελούμενη από Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς και κατασκευαστές, ανήκει στην επαγγελματική οργάνωση PIRA (Οργάνωση της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας της περιοχής Pirkanmaan). Συνηθίζει μια φορά τον χρόνο να επισκέπτεται μια πόλη, με μοναδικό σκοπό, την επίσκεψη έργων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Γι' αυτή τη χρονιά, 4 - 8/10/03, οι συνάδελφοι επέλεξαν την προ-Ολυμπιακή Αθήνα.
Την οργάνωση και την φροντίδα της ημερήσιας περιήγησης (Κυριακή 06/10/03,
9 π.μ. έως 6 μ.μ.) την είχε ο εκπρόσωπος μας στο «Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης» (A.C.E.), συνάδελφος Σωτήρης Ν. Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν ο συνοδός σ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και ξεναγός του πρώτου μέρους της αρχιτεκτονικής περιήγησης στην πόλη. Στο δεύτερο μισό της ημέρας, η ομάδα επισκέφθηκε έργα των συναδέλφων Τάσου Μπίρη και Αλέξανδρου Τομπάζη, οι οποίοι και ξενάγησαν προσωπικά τους φιλοξενούμενούς μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην κατοικία του Φιλανδού Πρέσβη για όλους τους συμμετέχοντες και με την παρουσία επίσης της κ. Μαρίας Θεοδώρου εκ μέρους του «Δικτύου Αρχιτεκτονικής» του ΥΠ.ΠΟ και της κ. Όλγας Ζαβερδίνου εκ μέρους της «Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας».

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε μετάφραση της ευχαριστήριας επιστολής την οποία απέστειλε προς τον ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ ο Πρέσβης της Φιλανδίας κ. Ole Norrback.

 

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ

Προς:
Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ελλάδας
Κλάδου και Βρυσακίου 15
10555 Αθήνα

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2003

Αγαπητοί Κύριοι,

Εκ μέρους της Φινλανδικής Πρεσβείας, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ελλάδας (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) με την ευκαιρία της φιλοξενίας από την Πρεσβεία, της ομάδας Φιλανδών αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και κατασκευαστών. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα Σωτήρη Ν. Παπαδόπουλο για την εξαίρετη συνεισφορά του στο πρόγραμμα κατά την επίσκεψη της Οργάνωσης PIRA. Χρωστάμε εξολοκλήρου σε αυτόν την ενδιαφέρουσα και πολύπλευρη περιήγηση της 5ης Οκτωβρίου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη και τον καθηγητή Τάσο Μπίρη, για τις εμπνευσμένες ξεναγήσεις τους.

Με τιμή,

Ole Norrback
Πρέσβης Φινλανδίας


Αρχή σελίδας