Ενημέρωση

ΨΗΦΙΣΜΑ Καταγγελία για την κλήση σε προκαταρκτική εξέταση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγελία για την κλήση σε προκαταρκτική εξέταση

του εκπαιδευτικού συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου

 

Το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που προωθείται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα κατά συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων αλληλεγγύης, με την κάλυψη της Κυβέρνησης και την καθοδήγηση των μέσων ενημέρωσης. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση σε προκαταρκτική εξέταση του εκπαιδευτικού συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του Συντονισμού Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ. Η κλήση πραγματοποιήθηκε από την Ασφάλεια του Λιμενικού μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, με κατηγορίες για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”, βάσει δημοσιευμάτων εφημερίδων ενάντια στη δράση του Συντονισμού Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων ως προς τα δικαιώματα τους, όπως αυτά απορρέουν και κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη Σύμβαση της Γενεύης και τις Διεθνείς Συμβάσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ                                                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΣΑΚΗΣ

 

 

 


Ψήφισμα

pdf
180 KB