Ενημέρωση

Βραβείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού για φοιτητές και νέους επαγγελματίες 2015

Νέοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο  καλούνται να  καταθέσουν  τις προτάσεις τους με καινοτόμα σχέδια και  ιδέες  για αθλητικές εγκαταστάσεις,  και εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Το Βραβείο  προκηρύσσεται  από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΙΟC), τη Διεθνή  Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων (IPC)  και  τη Διεθνή  Ένωση για τις εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής (IAKS).  Οι τρεις διοργανωτές Οργανισμοί  προσκαλούν νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές  να καταθέσουν τις ιδέες τους, γεμάτες ενθουσιασμό και φαντασία,  στη δημιουργία περιοχών και χώρων για τον ενεργό τρόπο ζωής.

Επιλέξιμες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι οποιουδήποτε είδους  εργασίες σχεδιασμού που εστιάζουν στη δημιουργία των χώρων και των περιοχών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με την ευρύτερη έννοια. Η στρατηγική του σχεδιασμού πρέπει να ενθαρρύνει τους νέους να αθλούνται. Με στόχο  την προσέγγιση των αθλητικών δραστηριοτήτων  από  τους νέους, για παράδειγμα  μέσα στο  αστικό περιβάλλον  στο οποίο ζουν,   το έργο θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία  μιας «αθλητικής κληρονομιάς».

Καταληκτική ημερομηνία : 30 Απριλίου 2015

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους (links) :

 

Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Ένωσης για τις εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής (gr)

Δελτίο Τύπου της Διεθνούς Ένωσης για τις εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής (en)