… αυτοί που φεύγουν

Δημήτρης Δούμας

Δημήτρης Δούμας

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο αρχιτέκτων πολεοδόμος Τάκης Δούμας, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970 στο Ecole Speciale d’ Architecture Paris. Εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Μελέτησε, διηύθυνε και συντόνισε πλήθος μελετών Στρατηγικού και Ρυθμιστικού Χωρικού Σχεδιασμού, Αστικού Σχεδιασμού, Αναπλάσεων και Αρχιτεκτονικής Δημοσίων Κτιρίων και αποκατάστασης Διατηρητέων Κτισμάτων.

Ως πολεοδόμος είχε βάλει τη σφραγίδα του σε μια σειρά από Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια όπως αυτό για το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Παραλιακού Μετώπου ΠΣΘ, του γηπέδου της Τούμπας και του Τεχνολογικού Πάρκου ΤhessINTEC.

Ήταν Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της μελετητικής εταιρείας ΔΙΚΤΥΟ ΑΕ.

Συμμετείχε στις συλλογικότητες των Αρχιτεκτόνων, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ως μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Εκπροσώπησε το ΤΕΕ /TΚM συμμετέχοντας για πέντε χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Χωροταξίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετείχε ενεργά τα τελευταία χρόνια στον διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τον χωρικό σχεδιασμό με αρθρογραφία και ανακοινώσεις σε τεχνικά περιοδικά και συνέδρια.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Παρασκευή 28/06/2024 στις 09:45 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.