Δράσεις

BIENNALE ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2025

BIENNALE ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2025

επιμέλεια Carlo Ratti

Βενετία, 10 Μαϊου – 23 Νοεμβρίου 2025

Open Call Biennale College

Η Biennale της Βενετίας, με αφορμή της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής (19th International Architecture Exhibition), έχει τη χαρά να σας ενημερώσει για την έναρξη της νέας διεθνούς πρόσκλησης για συμμετοχή στην Biennale College Architettura.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών : έως και 21 Ιουνίου 2025 και ώρα 12 το μεσημέρι

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προσκαλούμε υποψηφίους από ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων που ασχολούνται με το δομημένο περιβάλλον, ακολουθώντας σε σύνολο το όραμα της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής. Θα προτιμηθούν οι υποψήφιοι που ακολουθούν διεπιστημονικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των πιο σημαντικών προκλήσεων της αρχιτεκτονικής.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν πρέπει να ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

Α) Τελειόφοιτοι ή Απόφοιτοι Αρχιτεκτονικής ηλικίας κάτω των 30 ετών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024

Β) Νέοι επαγγελματίες που αποφοίτησαν με προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ηλικίας κάτω των 30 ετών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά αποκλειστικά από έναν συμμετέχοντα αρχιτέκτονα. Ωστόσο, αν η συμμετοχή αφορά ομάδα, θα πρέπει να υπάρχει κατάλογος με τα επιπλέον μέλη της ομάδας από διαφορετικούς κλάδους.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Αιτήσεις Συμμετοχής γίνονται εδώ : dedicated application form έως και 21 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι

Μαζί θα πρέπει να υποβληθούν τα παρακάτω έγγραφα :

•      Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο (σκαναρισμένα)

•      Πτυχίο ή Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής, Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας, Κατασκευών, Εσωτερικής Διακόσμησης, Αρχιτεκτονικής Τοπίου και σχετικών με το δομημένο περιβάλλον επαγγελμάτων

•      Τεχνική Έκθεση του Έργου

•      Σχέδια, φωτογραφίες, σκίτσα, βίντεο, του προτεινόμενου έργου

•      Προβλεπόμενος προϋπολογισμός έως 20.000€ κατ’ ανώτατο όριο για κατασκευή και τυχόν έκτακτες δαπάνες συντήρησης ή προσωπικού

•      Βιογραφικό

•      Παρουσίαση με σύντομο βίντεο

•      Στοιχεία επικοινωνίας

•      Δήλωση Πνευματικών Δικαιωμάτων επί του υποβληθέντος έργου

 

ΕΠΙΛΟΓΗ

Η επιλογή θα γίνει από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής της La Biennale di Venezia, η απόφαση του οποίου θα είναι οριστική.

Στις 31 Ιουλίου, η La Biennale di Venezia θα ανακοινώσει τα έργα των επιλεγμένων συμμετεχόντων για την πρώτη φάση και θα τους προσκαλέσει σε ένα δεκαήμερο εντατικό εργαστήριο τον Σεπτέμβριο (πιθανόν αυτό να αλλάξει) στη Βενετία. Το εργαστήριο θα διευθύνεται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Τμήματος Αρχιτεκτονικής της La Biennale di Venezia ή/και μια ομάδα επιμελητών και αρχιτεκτόνων που θα ενεργούν ως δάσκαλοι και μέντορες για την ομάδα.

Στο τέλος του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχων θα παρουσιάσει το έργο του.

Τελική επιλογή

Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να παραδώσει, εντός τριών εβδομάδων από το τέλος του εργαστηρίου, ένα τελικό προσχέδιο έργου με ενημερωμένο προϋπολογισμό και χρονοδιάγραμμα παραγωγής. Αφού ακούσει την παρουσίαση των έργων τον Σεπτέμβριο και αξιολογήσει το τελικό έργο που αναφέρεται παραπάνω, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα επιλέξει έως και 8 έργα από τους επιλεγμένους συμμετέχοντες. Αυτοί οι συμμετέχοντες θα περάσουν στο εργαστήριο παραγωγής.

Τον Μάιο του 2025, τα έργα θα παρουσιαστούν στην Biennale Architettura, εκτός διαγωνισμού.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω :

www.labiennale.org
[email protected]