Διεθνείς Συνεργασίες

UIA : Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από το Ελληνικό Τμήμα της UIA, για συμμετοχή στα Διεθνή Βραβεία: UIA Gold Medal and the five UIA prizes

Το Ελληνικό Τμήμα UIA προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, άτομο ή οργανισμό, να συμμετάσχει στα Διεθνή Βραβεία UIA Gold Medal and the five UIA prizes.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη διάρκεια του Παγκόσμιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου της UIA στην Κοπεγχάγη. Το UIA Gold Medal είναι το διασημότερο βραβείο για έναν αρχιτέκτονα, που απονέμεται από αρχιτέκτονες.

Τα πέντε βραβεία UIA (five UIA prizes) αναγνωρίζουν το άριστον σε πέντε συγκεκριμένους αρχιτεκτονικούς τομείς : πολεοδομία, καινοτομία, διδασκαλία, βελτίωση των τόπων κατοικίας και των κοινοτικών δομών, καθώς και λύσεις για την παροχή βοήθειας στους πιο φτωχούς πληθυσμούς του κόσμου. Αυτά τα διεθνή βραβεία επιδεικνύουν τις αξίες της UIA : επαγγελματισμό, πολιτιστική πολυμορφία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα.

  • The Patrick Abercrombie Prize for Urban Planning and Design
  • The Auguste Perret Prize for Technology in Architecture
  • The Jean Tschumi Prize for Architectural Writing
  • The Robert Matthew Prize for Sustainable and Humane Environments
  • The Vassilis Sgoutas Prize for Implemented Architecture Serving the Impoverished

Αυτά τα πέντε βραβεία πήραν το όνομά τους προς τιμήν των παλιών Προέδρων της UIA οι οποίοι διακρίθηκαν για το ήθος τους καθώς και για την ηγεσία και την πειθαρχία τους.

Τα μέλη της UIA και οι εκλεγμένοι τους καλούνται να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους έως τις 17 Απριλίου 2023 (18:00 ώρα Παρισιού).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.uia-architectes.org/en/news/2023-uia-gold-medal-and-prizes/