Διεθνείς Συνεργασίες

Ανακοίνωση: Bασίλης Σγούτας Honorary President της UIA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βασίλης Σγούτας Honorary President της UIA

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων τίμησε σε μια εξαιρετικά σημαντική ειδική εκδήλωση, στις 25/06/2019 στα γραφεία του στην οδό Βρυσακίου 15 στο Μοναστηράκι, τον διακεκριμένο συνάδελφο Αρχιτέκτονα Βασίλη Σγούτα, ως πρώτο Επίτιμο Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA). Η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Φόρουμ για τον Μαζικό Τουρισμό στις Ιστορικές Πόλεις, που πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Ιουνίου 2019, στο Μπακού πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Δημήτρης Ξυνομηλάκης, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ και ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ και του Ελληνικού Τεχνικού κόσμου Ντίνος Μακέδος και ο Αντιπρόεδρος της UIA Νίκος Φιντικάκης.

Παρευρέθηκαν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες Αρχιτέκτονες και οι πρώην Πρόεδροι του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Απόστολος Γερονίκος και Τόνια Κατερίνη, η Πρόεδρος του Τμήματος Αττικής Τζούλια Τσαλίκη, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κ.ά.

Η αναγνώριση του έργου του Βασίλη Σγούτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η στάση ζωής του σε ένα διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον και η αναγνωρισμένη αρχιτεκτονική σκέψη του, αναμφίβολα είναι χαρακτηριστικά στοιχεία που σκιαγραφούν ένα πρόσωπο άξιο για μια τόσο μεγάλη τιμητική διάκριση.

Ένας ευγενής της ελληνικής αρχιτεκτονικής, άνθρωπος με βαθιά παιδεία, διεθνή δράση, γνώση του ελληνικού περιβάλλοντος και με συνείδηση της ιστορικής συνέχειας.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες Αρχιτέκτονες αισθάνθηκαν για μια ακόμα φορά περήφανοι γύρω του, σε μια απλή, ταπεινή ”δωρική” εκδήλωση, όπως την χαρακτήρισε ο κος Μακέδος.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Βασίλη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ξυνομηλάκης

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

pdf
296 KB
ΦΩΤΟ 1

jpeg
27 KB
ΦΩΤΟ 2

jpeg
29 KB